Keuzes

Hij stond voor de spiegel. Naakt. Hij had zich net afgedroogd na een verfrissende douche. Hij had de hele dag hard gewerkt en was daarna nog even wat wezen drinken met twee collega’s. Er werden bitterballen besteld, daarna nog wat biertjes en tenslotte stonden ze met zijn drieën aan de biljarttafel meer te dollen dan serieus te spelen. En toen had hij het getril in zijn zak gevoeld. Een whatsapp-bericht van Suzanne: of hij nog plannen had vanavond. Het was toen half acht geweest. Hij had zijn biertje opgedronken en tegen zijn collega’s gezegd dat hij naar huis ging. Daar had hij een verfrissende douche genomen. Hij had in het doucheputje gepiest en ondertussen zijn tanden gepoetst. En nu stond hij dus voor de spiegel en dacht aan Suzanne.

Hij kende haar al jaren, maar de laatste tijd hing er een bepaalde spanning in de lucht. Hij spoot deodorant onder zijn oksels en twijfelde over de Eau de Toilette die hij zou opspuiten. Het werd een klassiek maar fris luchtje. Hij liep naar de kast met kleding en wilde gedachteloos een boxershort pakken. Terwijl hij zijn arm naar de stapel boxershorts strekte, kwam ineens dat moment van twijfel. Hij had het nog nooit eerder gehad. Hij had ook nooit eerder bedacht dat het zou kunnen gebeuren. Ineens wist hij niet welke boxershort hij aan zou trekken.

Hij lachte om zichzelf. Hoe belangrijk was het nou eigenlijk? Hij had nooit eerder nagedacht over luxe lingerie voor de man. En hij ging er helemaal niet van uit dat er vanavond een gelegenheid zou zijn waarbij Suzanne zijn boxershort überhaupt zou zien. Maar hij wilde zich vanavond prettig en zelfverzekerd voelen. De boxershort die boven op de stapel lag was er één in felle kleuren. Die werd het niet. Hij wilde voor zwart gaan. En hij moest lekker zitten. Ergens in de stapel vond hij de boxershort die hij zocht. Hij trok hem aan en bekeek zichzelf in de spiegel. ‘Mafkees,’ sprak hij zichzelf kort vermanend toe. Toen trok hij de rest van zijn kleding aan. Tien minuten later stapte hij zelfverzekerd de deur uit.

Show Buttons
Hide Buttons